КРСТЕВСКИ НА КОЛОНИЈА ВО СЛОВЕНИЈА

 Уметникот Златко Крстевски деновиве учествуваше на 15-та меѓународна сликарска колонија ,,Ивета Шубица ,, во Шкофја  – Лока Словенија. Шкофја е еден од ретките средновековни градови со зачувано културно наследство. Беше посебна инспирација да се твори на оваа ликовна колонија – ни рече Крстевски по неговото враќање од Словенија. Делата создадени на Колонијата ќе бидат претставени и на изложба.

Loading