Стрип дела од Филип Цакоски во Велес

Младиот уметник Филип Цакоски учествува на изложба на стрип дела во Велес во рамките на проектот “Стрип и инклузија ин, ксенофобија и дискримнација аут”. Делата на Цакоски, се создадени од меѓусебната дружба на младите на неколкудневната стрип работилница во селото Нежилово, велешко, која се реализирала како одговор на младите на ксенофобијата и расизмот во Европа.

Loading