ДЕЦА, МЕСТО СОВЕТНИЦИ

Во комодитетот на новата зграда на локалната самоуправа, градена по моделот “океански тип”, се уверија и најмладите за време на втората манифестација “отворен ден за граѓаните”. Децата од предучилишна и училишна возраст останаа со подзинати усти, не само од бојата на црвениот тепих, туку од амбиентот и велелепноста на зданието кое пружа величествен поглед кон центарот и плочникот. Им легнаа и убавите фотелји на советниците, па прашаа што треба да учат да станат советници и да го водат градот.

Loading