Се адаптира терминалот

Комуналец и локалните власти го осовременуваат царинскиот терминал на четири илјади метри квадратни. Терминалот се приспособува за новите законски стандарди да им овозможи на стопанствениците складирање и царинење во најсовремени услови. Веќе се работи на привремената хала за складирање, која ќе во помогне во комплетното модернизирање на терминалот. Градоначалникот Марјан Ристески вели дека Прилеп може да се носи со новото време и да ги почитува сите законски норми, предвидени за царинење стоки. Царинските власти го забранија царинското работење во терминалот до имплементација на законските услови.

Loading