Откритијата од Стибера на изложба во Скопје

Стотина предмети – керамички садови, фрагменти и делови од мермерна портретна пластика ископани годинава на локалитетот Стибера се изложени на годишната изложба Археологија 2011 во Скопје. Прилепскиот Музеј ја запознава јавноста со вредното богатство ископано во Стибера.

Loading