Центарот на Деновите на центри и домови на култура

Центарот за култура “Марко Цепенков” успешно се претстави на традиционалната манифестација “Денови на домови и центри за култура во Македонија” во Кочани, која заврши синоќа. Се презентираше ликовната колонија Дрен, а настап имаше и Октетот Прилеп. Во ликовниот перформанс учество зеде и директорот Тони Чатлески. Манифестацијата е убава можност институциите да разменат искуства, но и да го прикажат постигнатото – велат од Центарот.