Промоција на збирката”Мисија”

Книгата поезија “Мисија” која е првенец на младата Теодора Силјаноска, ќе доживее промоција в понеделник на пладне во Библиотеката. Во првата стихозбирка пишува за неповторливата и хумана личност на Тоше и на неговиот бескраен дух. Силјаноска, која свири виолина и е добитник на награда за најдобар цртеж на конкурс во Франција, потенцира дека во збирката пишувала како што чувстувало нејзиното срце.