“Од кол на кол” на “Ин Виница веритас”

Претставата “Од кол на кол” од Реј Куни, во режија на Коле Ангеловски, театарот ја изведе на обновениот фестивал “Ин Виница Веритас” во Виница. Најгледаната комедија последните години предивика смеаа. Досетките и играта ги понудија актерите Трајче Иваноски, Виолета Чакарова, Цветанка Чавлеска, Андон Јованоски, Најдо Тодески, Марјан Чакмакоски, Димитар Вандески и Гоце Наумоски. “Од кол на кол” досега доживеа 60 изведби. Театарот гостуваше и во Гевгелија и во Скопје.

Loading