НОВО РУВО НА ФАСАДИТЕ

Локалната самопуправа продолжи со реновирање на фасадите во центарот. Се менува физионимијата на зградата спроти пензионерскиот објект. Досега се фасадирани десет згради, кои добијаа нов лик. Градот добива современ и урбан изглед, а иницијативата била прифатена од бизнис секторот. Бизнисмените во договор со советите на зградите добивале простор за реклама.. Претседателот на Советот Димитар Стевананџија посочува дека се подобрува изгледот на градот.

Loading