ПРОЕКЦИИ НА “ПАНКОТ НЕ Е МРТОВ”

Од 26 до 30 април во ЦК “Марко Цепенков” ќе се прикажува најновиот македонски филм “Панкот не е мртов” по сценарио и режија на Владимир Блажевски. Филмот премиерно беше прикажан на Скопскиот филмски фестивал. Тоа е пријатна приказна за група маргиналци, панкери, кои останале на својот стил. Во црната комедија главните улоги ги толкуваат Јордан Симонов, Тони Михајлоски, Камка Тоциновска, Џевдет Јашари, Кирил Поп Христов, Владимир Тулиев и др.

Loading