“СКАПОЦЕНИ” ЗБОРОВИ ОД МАРИЈА И БИСЕРА

Седмо одделение се во ОУ “Кире Гаврилоски – Јане”. Името им е Марија и Бисера. Две девојки, две бисерки. Првата носи презиме Велеска, а другата Мицеска. Заедничко за двете е творењето. Пишано и уникатно. Се зачлениле во литературната секција понесени за пишување поезија, проза, за читање на дела, обработување. Знаат дека покрај музиката, зборот, јазикот се основа за нормална комуникација со луѓето. За пречекот со разбирање, насмевка, скромност, почит благодарост и од Зенит.

Loading