ГЛОБУС И ОДБОЈКА – ОМИЛЕНИ КАЈ САРА

Убава девојка со кадрава коса и со искреност и инспиративност во себе. Петтооделенка е во ОУ “Кире Гаврилоски – Јане”. Пишаниот збор и е хоби. Пишува поезија, а сака да учи географија. Англискиот и е омилен предмет, а можеби љубовта кон странските јазици ќе и ја оствари целта да се прошета до некоја дестинација. Не се знае дали ќе ја виде Белата куќа во Америка и Статуата на слободата или ќе се качи на Ајфеловата кула или ќе биде дел од Карневалот во Рио. Но, глобусот на знаење се врти и граници со мислата крши. Спортот, одбојката ми се приоритет, покрај учењето кое е задолжително – рече Сара Крстеска, со проѕирна убавина.