УМЕТНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ

Глумење, опера, балет… Интересна уметност за младите кои доколку малку имаат дарба – длабок глас, тенок стас и мала надградба – теоретска и практична, може да станат врвни уметници, специјализирани за одредена уметност. Девојката и момчето на фотографијата загреаа со прекрасната изведба на операта на еден франкофонски јазик во хотелот Кристал палас, каде доминираше и актерската дарба на момчето и девојчето. Елегантно, со младешка занесеност и уникатен стил доловија чиста уметност при поставувањето на Трајче Камчески за амбасадор на детската амбасада Меѓаши. Иако, настанов одминат, енигма за дел присутни, остана што сервира зборот, а колку гестикулацијата и говорот на телото ја откри тематиката на песната?!

Loading