ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТИ НИКОЛА

Патрониот празник на Општината 

19 декември


 

 

8 ч. – Литургија во црквата “Св. Благовештение”

 

11 ч. – Водоосветување и прережување на празничниот колач пред Параклисот на “Св.Никола” во центарот на градот

 

11.30 – Светиниколски ручек и културно – уметничка програма на плоштадот “Александрија”

 

Општина Прилеп                                                                              Домаќин

Градоначалник                                                                     Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

Марјан Ристески

Loading