РОНИН НАСОБРА ТРОФЕИ ПРЕД СКОПЈАНИ

Карате

Таму каде е најтешко, се покажува КК Ронин. На Државно јуниорско – кадетско првенство освои 15 медали, повеќе од домашните скопски фаворити, Металург и Макпетрол. Четири се “златни”: Зорица Спиркоска, Даниел Петкоски, Поликсенија Јованоска, женскиот ката тим (Поликсенија Јованоска, Марија Матракоска и Тијана Колеска). Честитки заслужуваат вторите: Марија Матракоска, Симона Ангиева, Филип Тркалески и Ивона Стојкоска. Трети места се за: Рајне и Ристе Наумови, Кирил Стојаноски, Николина Матракоска, Христијан Брсакоски и машкиот тим (Андреј Бошкоски, Ристе Наумов, Николче Ѓоргоски). Одличен е и КК Спорт 94 со “бронзи” на Тодор Ристески, Теодора Бошкоска и Мартин Петрески. Учествуваа 58 клубови.

Loading