ВЕЧЕР НА КЛАСИЧНА МУЗИКА

Сабота

Сопранот Ана Митоска во пијано придружба на Верица Шотаровска. имаат утревечер “Вечер на класична музика” во 19 часот во ЦК “Марко Цепенков”. Ќе се претстават со композиции од Хендел, Калдара, Персел, Моцарт, Шуберт, Шуман и Дворжак. Митоска е дипломиран сопрани на ФМУ во Скопје во класа на Славица Петровска – Галиќ. Посебна умешност и афинитет покажува кон изведбата на ренесансните и барокни композици. Шотаровска академска пијанистка од класа на професор Јасмина Чакар. Се надградува на постдипломски студии. Работи како професор по пијано.

Loading