”Правата на децата”

Правата на децата 

 

Ако си дете ќе имаш право

да живееш убаво и здраво.

 

Детето има право да јаде храна

убава и без мана.

 

Да имаш убав и топол дом,

што никој не може да замисли

ни на јаве ни на сон.

 

Секое дете мора да учи,

да остане неписмено

не треба да се случи.

 

Кај правата на децата

се ни е чисто,

секаде да се почитува

секаде е исто.

 

Јована Костоска 

ОУ,,Кочо Рацин,, – Прилеп

Loading