СТЕЧАИТЕ НА ПАРТИЗАН И … СЕ ДЕЛА НА ВМРО – ДПМНЕ

СДСМ

“Фабриката Партизан е затворена во 2002 година, кога министер за финансии беше Никола Груевски, на Билјана се стави клуч во 1999 година, исто како и Политекс, а на Пелагонија транспорт во 2002 година, кога на власт беше ВМРО ДПМНЕ. Затоа да не се замајуваат граѓаните”. Ова го изјави Ѕвонко Јованоски, секретар на СДСМ во Прилеп, пред зградата на Народна техника, каде порано беа сместени канцелариите на градежната фирма Техника, која отиде во стечај. Тој праша, зошто ВМРО – ДПМНЕ не држи прес конференција пред зградата на ,,Техника,, каде директор на пропадната фирма беше Милка Ингилизова, мајка на Гоце Ингилизов, координаторот на ВМРО – ДПМНЕ.

Loading