ИЗЛОЖБА НА НАША АМЕРИКАНКА

Во ЦК “Марко Цепенков”

Изложба на слики од Ита Аџиеска, ќе биде отворена вечерва во 20 часот во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков”. Прилепчанката, која живее и работи во САД, се претставува со дваесетина слики – масло на платно на тема “Носталгијата за Македонија и модата”. Новите слики се одбележување од првата самостојна изложба пред 18 години. Сега работи за “Мерцедес бенц – модната недела”, во Њујорк. Дипломец е на Стенфорд колеџот за арт и дизајн во Велика Британија и на моден колеџ во САД. Аџиеска имала изложби во Прилеп, Скопје, Њујорк, Лондон, Стенфорд, Нотингем…

Loading