СТО ПИЛОТИ В ОБЛАЦИ

Параглајдерство

Започна Претсветскиот параглајдерски куп во прелети во Крушево со околу сто пилоти од 14 земји. Македонија е со 12. Најмногу ветуваат скопјаните Владимир Неделковски и Игор Тодевски и прилепчанецот Мартин Јованоски. Предвидени се пет воздушни трки со полетувања од Крушево до Прилеп и Битола.     В недела е прогласување на победниците и доделување на наградниот фонд. Организатори се Делта од Прилеп и украинскиот клуб Неар Бирдс.

Loading